Försommaren är här

 
Nu har äntligen varmare vindar här för att stanna, nu känns det som försommar snart i luften men med det har även blommningen kommit igång på allvar - fast jag tror allergikerna helst velat slippa. Jag är trött på dessa oroliga tider, men det är väl bara att härda ut. Och när jag inte kan ta ut ilskan på dem så får jag väl göra det på den ingroda smutsen, då jag officiellt satt igång med årets vårstädning. Dock lär fönstertvätten kanske dra ut på tiden pga min ovilja att blir inneboende med pollenvågen som är på väg hit. Än så länge har jag ingen allargier men jag har inga planer på att bli det heller, så därför väntar jag ut den värsta stormen genom att inte öppna fönstren. Men vad jag ska göra efter vårstädningen är avklarad, återstår att se, förhoppningsvis har jag inte påbörjat höststädningen innan dess. Kanske är det inte resan utan målet som är belöningen. Det tar tid att spara ihop pengar till resan, som det tar kraft att orka städa. Detta är något som kommer ta lång tid, då pengar inte växer på träd och ens hem blir efter några dagar skitigt igen. Då är det inte resan som är målet, utan det som kommer efter. Vissa hävdar att drömmen om resan varar längre än resan i sig själv. Så stäva aldrig efter målet utan att njuta lite av resa också, för den tiden kommer aldrig åter. Men med varje knoppbristning börjar längtan att äntligen ömsa skinn, ut med vinterkläderna och på med vårkostymen. Fast ju äldre jag blir desto mer hittar jag själva kärnan av mig, vem jag är, vad jag trivs i och hur jag önskar att jag förmedlar, i min klädsel men det har tagit tid då jag gick vilse under många år och nästan var lika spretig som en taggbuske. Nu är det skönare att inte har fullt så många grenar.
 
Men det har gått en tid och nu är jag nästan klar med fönstertvätten, har bara inglasningen att göra innan jag är klar. Försökte mig på den innan pollensäsongens intåg och det blev inte helt hundra och så la fönstertvätt maskinens laddning av och jag hann inte fortsätta den dagen. Ibland är det en utmaning att bo högt upp, speciellt när man ska tvätta fönster. Första gångerna som jag gjorde de så trodde mina grannar att jag skulle hoppa så jag undrar hur många av dem som tvättar fönstrerna? Men det får inte var direkt sol för då torkar medlet innan man hinner putsa och om det blåser för mycket så hinnar man inte heller förutom att fönstren slår eller man kan ramla. Det är en utmaning att försöka städa ibland. Men vad jag har mer gjort den här månaden? Jag har försökt vårstäda med blandat resultat då jag blir trött fort, men jag är nästan klar med köket förutom att jag inte når med överskåpen och tänker jag inte borde riskera livet för att städa klart. Sen når jag inte alla lister men har planer på att jag ska göra det i framtiden när jag får göra som jag vill med planeringen av mitt hem, så att listerna helst inte hamnar bakom möbler som är svåra att flytta. Och därmed försvårar städningen rejält. Annars så jag har läst böcker, jag har hunnit läsa över 12 stycken pga varierad längd men det har samtidigt varit skönt att få vandra in i bokvärlden. Det känns som att den riktiga världen börjat glida mig ur händerna, då jag upplever den som ännu stressande och för då koppla av så läser jag hellre en bok och försöker jobba på min stressnivå och jobba med mig själv. Det känns som att klimatet har förändrats till det sämre när det kommer till rapporterande av negativa nyheter, det känns som att det bara är negativt och det mår jag inte bra av. Att gå och älta saker är inte nyttigt och om man då inte har med det att göra så bör man nog börja fundera på hur mycket av det som man vill känna till. Jag tror att detta både påverkar sömnen men också den inre stressen eller om i stället har ångest. Nyheter borde komma med en varningstext, bör endast konsumeras med måtta och inte för nära inpå sänggåendet.
 
Annars känner jag mer rastlös just nu, kanske har jag varit stillasittande för länge och kroppen vill få in mer rörelse? För dem dagar som jag är mer rastlös, så har jag kommit upp i fler steg än andra dagar plus att då känner mig mindre stel. Så just nu är det stel eller rastlös som gäller.