När man inte har något bättre för sig

 
Det känns som att människor till höger och vänster insjuknar just nu, och Corona sprids snabbare än någonsin - förhoppningsvis är det här slutet för Covid-19. Själv har jag fått den tredje sprutan och det har nu gått två veckor sedan jag hade en dejt med sprutan vilket gör mig till fullvaccinerad och uppdaterad men det som skrämmer mig är att människor inte följer rekomentionerna, håll avstånd, tvätta händer och träffa så få som möjligt. Jag får inte ens handla utan munskydd för mamma fast jag har heller inte haft Corna än. Och efter de senaste larmen att känner man sig förkyld så har man Corona och jag mötte en i helgen som gick och snött sig på väg till centrum, själv var jag på väg hem med shoppingvagnen och mitt munskydd på, men jag hade kunnat blivit smittad men nu blev jag inte det. Men detta har gjort att jag inte vill gå ut, för vi nästan är framme vid målsnöret så har inte jag lust att insjukna nu, när det kanske är så nära att man kanske kan börja röra sig ute igen.
 
I vöntan på bättre tider, då man ju måste röra på sig så tränar jag ute i trapphuset och går i trappan, något som uppfanns under stenåldern är något som inte används alls i min trapp alla andra förutom en granne på våning 1 tar hissen. Och det händer att jag går upp för alla mina lite då och då, och jag bor högst upp 7 våningar upp. Men just nu går jag en våning, 2 ggr eller två våningar 1 gång, lika bra att variera sig lite målet är alla våningar innan årets slut så jag har lite att jobba på, för just nu är jag riktigt anfådd när jag nått upp till den sjunde våningen vilket gör att jag bara går i trappan någon gång i månaden men det är ändå mer än alla andra. Och så har jag börjat med zumba igen, jag har även mål att bli mindre stel och mer rörlig och det kan zumba bland annat ge förutom kondition, kordination och viktnedgång. Jag hoppas få ner min midjeomfång, mer posetivt än att prata om en specifik vikt, bli mer rörligare för att förhindra framtida skador, jag har inga men vill heller aldrig få dem men det innebär ett visst mot av rörelse och motion varje dag. Jag planerar även att plocka upp pilates igen, men det kräver en lite tjockare yogamatta som måste införskaffas så just nu tränar jag med det jag har, det andra kommer eftersom jag lägger till det och kanske är det bättre att införa rörelser i små portioner, så man hinner känna sig för och vänja sig vid rutinerna man skapar längs vägen - i stället för inhandla allt från start, ge järnet en månad och det enda som hände var ett stort hål i plånboken och ett ännu större känsla av misslyckande inombords.
 
Men det lilla jag hittills rört på mig varje dag, så är jag mindre stel i kroppen och sover bättre, så den enda nackdeler är väl att man borde sprida ut det över flera delar av kroppen. Annars jag har börjat läsa Flickan under gatan och Det lilla bageriet på strandpromenaden, får se hur mycket jag gillar dem, jag läste precis ut Edward Finnigans upprättelse för andra gången och jag verkligen rekomendera hela den serien. Den är så skrämmande aktuella även om det har nästan 2 decenier på nacken, men de kryper in under skinet på en ändå av olika orsaker.