När det nästan går som man tänk

 
I söndags var ju morsdag och jag ville göra något så jag bakade en tårta, en pinocciotårta men jag glömde ha på kokos så det lär inte bli exakt som i receptet men det finns potential till perfektion i framtiden om man inte sattsar på topp från början. I alla fall hoppas jag på det så alla mina fel kan rättas till inför den som är klar idag. Men förrutom en mindre katastrof angående följande av receptet, så föll ju regnet rätt hårt ner i veckan. Med vissa förödande konsekvenser på sina ställen, själv höll jag mig inne och läste. Men nyheterna om strömavbrott, överfyllda vägar och viadukter fick mig att förfasas till den punkt att jag tillslut stänga av tv:n, det blev för mycket av vad som hände under bara 1,5 dygn. Då var det lugnare att zooma ut och läsa, när jag själv inte var drabbad. Men den stress som en del måste ha just nu kan inte vara trevligt.
 
Annars är ju smittläget på väg ner och det glädjer mig en hel del för då kommer jag kunna träffa min bror snart, även om det är lite rörigt när jag ska få min andra spruta. Innan eller efter midsommar, det är frågan. Får kanske ringa först innan jag bokar en tid? Även om jag önskar slippa det som min bror frick efter hans andra spruta, då han fick influensa i 48 timmar. Låter inte trevligt även om jag inte kan minnas att jag någonsin haft influensa än? Jag brukar få feber som fixar sitt så jag sen bara har en förkylning kvar. Har nog bara haft ont i kroppen ett par gånger i mitt liv pga feber, har jag för mig. Så jag hoppas på en lika mild andra som första spruta. Min enda biverkning är att jag blir blixt trött från ingenstans och det kan vara lite jobbigt om man inte är färdig för sängen än.
 
Annars sitter jag tittar på alternativa sängar, om jag skulle kunna ha en något dyrare säng som plan B när jag väl kommer iväg på en sängprovning. Just nu känns det inte som rätt tid än men inför det så måste jag kolla lite på min sparade och framtida budget. Det känns bättre att titta på detta nu än stå inför detta senare. Jag skulle nog kunna köpa den något dyrare genom att låna lite via mitt sparkonto, för att efteråt öka på sparmängde med mer per månad än innan jag köpt sängen. Det är coolt när man kan låna från sig själv, Det är ju enbart till oförutsedda händelser och detta är väl det om något? Men sängen  ser så bekväm ut att jag inte vill utesluta den för att jag inte har koll på min budget. Ibland är det viktigt att planera för det som betyder något, i stället för att slösa för mycket på oviktiga saker.
 
...Uppdatering....
 
Jag lagade först en pastarätt med bacon, cream frachie, zucchini, tomat, citron och pesto. Det blev så gott och sedan gjorde jag färdigt tårtan. Jag hade i lite kokos i fyllningen i stället när jag glömde att ha på den ovanpå marängen. Den gick ner ändå. Men den var väldigt mättande....