Man vet vad man har, men inte vad man får

Visst känns det som sommaren kommit med stormsteg, även om jag känner mig oroad över bristen på regn. Men man behöver känner verkligen som man är utomlands just nu, och det är trevligt speciellt när man inte bokat någon resa. Jag hade tänk hitta insperation till att uppdatera oftare bla genom att hitta tillbaka till läsningen, men tiden har sprungit iväg - utan att det blivit någon uppdatering. Det får gärna forsätta vara varmt och soligt om det kommer lite regn emellanåt, så man inte får för mycket av det goda. Det är lättare att man kommer ut och rör lite på sig, samtidigt som man får lite sol på sig. Båda ska vara bra, har jag hört. Kanske när man fått in vanan att ta en promenad några gånger i veckan, att man kanske inte lägger av med den i höst? Annars kan man ju alltid flytta träningen inomhus, och då styr inte vädermakterna över träningen. Något har hänt de senaste veckorna, jag känner mig mer närvarande i stunden än tidigare - det är som om jag inte är lika stressad längre. Utan jag får gjort mycket av det jag tänkt göra och jag tror att det påverkar känslan av att jag känner mig som jag är mer närvarande. Eller så börjar jag äntligen njuta av att bo själv - det tog lite tid men bättre sent än aldrig. Det känns alltid bättre efteråt men ibland kan det vara jobbigt att ta steget. Att vänja sig vid att sätta sig själv i första rummet. Hade önskat att man haft råd att kanske komma iväg i höst men det känns för osäkert.
Både med den inhemska inflationen kontra utlandets inflation som jag inte har muskler till att undvara, men också kronans fall vs euron. Det känns ändå som jag fått mitt lyst mätte tillgodosätt som det känns just nu i alla fall, vädermässigt och skulle jag åka någonstans så skulle jag hellre välja att åka under hösten eller tidig vår, för att kunna njuta så mycket som möjligt av våra underbara vår och sommar här hemma i Sverige.
 
Men med sommar kommer även sommarrean på posten, och det finns ett par saker som jag är intresserad av. Merparten av det som är intressant är till hemmet, och det är kanske bättre än att fylla garderoben men ändå tvekar man. Kanske är det bra ändå att man funderar igenom en extra gång innan man går till handling. Andra saker som hänt är en ubåt vid namn Titan som dök vid Titanic, kanske skulle stannat i torrdockan med det namnet - var min första tanke när jag hört att den försvunnit. Men jag skulle aldrig gått i närheten av den ubåten - styrdes av en xbox kontroll, tycker jag säger allt. Det hela var en dyr leksak med hybris. Dyka med en spelkontroll, kan bara sluta på ett sätt. Tragiskt nog. Sen har ju också annat skett som olyckan på Grönan, som varkar mer och mer som ett ändå stort frågetecken och då tänker jag mest på att vi inspekterar den varje dag/vecka/månad och säsong. Men det är ju bara inför säsong med behörig personal som kan inspektera någonting. Att glo på något och testköra den inför öppning - tycker jag inte är att inspektera något. Något annat som inspekteras noggrant är både när jag fönstershoppar och när jag funderar på vad jag skulle tänkas behöva men det går så där vissa dagar vill jag ha pengarna för mig själv och då kan det ju inte bli något byte. Men enda sedan inflationens intåg så känns inte mer än rätt att verkligen fundera ett varv extra, inte minst för att det ibland känns som vi förlorar värdet fortare än vi hinner andas men det medför också en känsla av otrygghet som vi inte haft sedan pandemin. Att ibland är det bättre att stå över än att inte veta vad som kommer härnäst. Man vet vad man har, men inte vad man får och det leder till en försiktighet som man borde beakta. Så allt borde man inte känna att man måste äga, då är det bättre att ha endast det mest basala. Tak över huvudet, mat på bordet och kläder på kroppen och det är därför som konkurserna har ökat då det flesta försöker härdat ut den första fasen innan vi slängs in i den andra - som sagt det påminner en del om pandemin.