Ibland är tankar besvärliga

Foto: CHD och George Jensen
 
Mellandagsrea, köpa - spara eller vänta? Jag har lust med lite förändring men vet inte om jag ska välja något till håret och några långa halsband eller örhängen istället som en kombinerad julklapp och födelsedagspresent till mig själv. En förhändring som jag funderar på att klippa håret, något jag inte gjort under hela 2017 delvis för jag inte kunde bestämma mig för vilken frisyr men nu tror jag att jag vill ha det lite kortare än sist jag klippte mig. Så funderingarna går till om jag skulle ta och hitta på något nytt med håret så jag kan locka det eller om jag ska börja använda plattången till att börja med. Det går att locka med en sådan också om man får in tekniken.
 
Jag funderar kring en hel del just nu, får mig svårt att koncentrera mig ibland. Men det är om jag skulle stå ut/vara bekväm med så pass långa halsband eller om jag gör det (köper det) så köper jag grisen i säcken genom att aldrig använda det? Jag är så sugen på att testa, dessa tycker jag ändå är snyggt minimalistiska och enkla att jag inte tror att jag skulle kunna tröttna på, men jag har även upptäckt att jag är en "periodare" - jag har perioder då jag bär smycken men även när jag inte vill ha någonting alls. Dessa örhängen är ju också klassiska och enkla, ja till och med vackra. Men ibland slipper man fundera särsilt länge och det är när sakerna hunnit tagit slut, än så är inte allt helt slut än, men det kan hända att jag inte ens behöver välja utan kan köpa nya objektiv fortare istället.
 
Foto: Albrekts guld
 
Eller så spar jag, sedan jag i våras började spara i stället för att handla när jag fick lust så har det gett mig en hel del insikter något jag kanske inte hade från början, men man lär sig så länge man lever åtminstonde om man är intresserad. Men insikten som jag fått med mig sedan i våras är; Vill jag verkligen ha det? Behöver jag verkligen grejen eller kommer den bli liggandes i en låda? Är jag i behov av en ny sak? Om om jag inte med dessa frågor kan motivera mig själv så blir det inget nytt köp, men desto mer på mitt bankkonto.
 
Nej, i stället funderar jag på att uppgradera mina objektiv i år. Funderar på att börja fotografera igen, något som dog tillsammans med min katt förra året. Hon var min modell, blev jätteglad när hon såg mig med kameran i handen. Men nu är jag sugen på något nytt, ta en typ av bilder som jag inte kunnat ta förut pga brist på objektiv i dem brännvidderna. Jag vill både fotografera mera och börja experimentera mer med kameran men även lära mig mer om att ta snygga bilder. Kanske även lägga upp fler än jag gör just nu. Att ha några nya tydliga mål med det nya året.
 
 
Foto: Cyberfoto / Panasonic