Är så trött på skitsnacket

 
Jag är så trött på allt känns det som just nu, allt handlar om politik och det ena utalandet är värre än det andra - jag har lust att dra för gardinerna och krypa ner i sängen så jag slipper höra mer smutskastning partierna emellan. De beter sig som  de driver sandlåndspolitik, "lyssnar du inte på mig så kastar jag sand i dina ögon" gillar du inte mina idéer "då kastar jag en leksaksbil på dig" - jag nämnde för mamma härom dagen hur trött jag är på denna smutkasting och att det blir värre och värre för varje år. När jag var första gångsväljare för 20 år sedan då var politiken betydligt tydligare än den är idag, dels vad de enskilda partierna hade för mål om de blev valda men även vad de ville förnya 4 år framåt. Mamma brukade jobba med barn, då hon var barnskolärare och jag frågade henne halvt på allvar hälften på skämt om hon inte kunde använda sina kontaker och sätta ihop en gäng barn som verkar vara mer vettiga än dem vi ska tvingas rösta på inom 3 veckor. Och mamma var beredd att hålla med, i nyhetsammanhang så verkar det bara handla om vem som gjorde var, när i politiken och vem som senast blev skjuten. Det börjar snart kännas som att vissa försöker få oss att misstro varandra genom vem som säger vad som de sen senare inte alls har sagt, och de ska kallas sig för politiker med en lön vissa bara kan drömma om. Att då vissa av dem tycker att arbetslösa och människor som är sjuka är en belastning och vill att de ska få ännu mindre i plånboken och har detta som en av deras valfrågor när inflationen stiger och lågkonjukturer står runt dörren är mer än finn fem fel i deras politik. För fler kommer att bli arbetslösa inom kort, det är vad lågkonjuturen till stor del handlar om, att arbetsgivaren inte längre kan hålla kvar alla sina anställda och att då sparka undan benen inför valet gör att jag hoppas på att vissa partier inte kommer till makten - för de skulle kunna gå över lik så fort det känner vittring av makt. Och enligt mig är det aldrig som vill ha makten som borde ha den utan de som är bästa kandidaterna är dem som inte alls vill ha någon makt för resultatet hur de leder är så drastiskt annorlunda. I stället för jag, jag, jag vill blir det om vi skulle göra...
 
Jag orkar snart inte läsa en rad till om vilken som gör mest för Sverige, för det där är bara säljsnack och de tror jag inte alls på - så jag tog och gjorde valkompassen för även om jag avskyr detta klimatet som råder kring partierna så är det viktigt att rösta. Även om jag aldrig har röstat på valdagen. I alla tidigare val så bodde jag för dumt till, eller jag tycker att lokalen låg för dumt till så jag ville inte ens försöka ta mig dit. Nu när jag bor lite mer centralt så ligger min vallokal några meter från ortens systembolag, det är ändå tur att valdagen infaller på en söndag. Så nu skulle jag kunna gå och rösta på valdagen, fast nu har jag blivit för bekväm - genom att förtidsrösta så är det avklarat och jag behöver inte bryr mig om vad politikerna häver ut sig, för jag har redan lagt min röst.
 
Men jag kan inte annat än hålla med Jonas Gardell i vad de olika partierna påstår att man måste göra för att... vinna.

"Jag hatar att liberalerna går ut och kräver språktest på tvååringar och hotar att barnen ska kunna tas ifrån sina föräldrar.

Jag hatar att Moderaterna går ut och kräver att få adhd-testa femåringar vars föräldrar bor i fel område.

Jag hatar att Ebba Busch i KD säger en sak till gay-medier och en annan sak till tidningen Dagen. Som det formulerades i min barndoms Lucky Luke-album: ”Blekansikte tala med kluven tunga”.

Jag hatar sossarnas försök till apartheid light när de resonerar om att man kanske ändå ska begränsa antalet människor från utanför Västeuropa som får bo på samma plats.

Och SD sedan. Don’t get me fucking started. Jimmie Åkesson leder ett parti som hela tiden pratar om lag och ordning samtidigt som deras förtroendevalda styckmördar, förskingrar, tafsar på tjejer, slåss med järnrör, super och slåss som om deras liv hängde på det."

Sen så åkte oppositionen på en busskampanj och ingen av dem kom 100% överrens och tror det att de skulle kunna styra landet tillsammans?

Man kanske skulle ta en funderare ändå och rösta på en samling lokala barn - vad kan gå fel?