Höststädning typ i min takt

 
Jag har börjat komma mer i ordning med färre saker som ligger utspridda och tar upp plats, vilket får mig att vilja storstäda. Jag kan inte göra helt rent än, för att jag kan inte göra för mycket på den dag för då blir jag både fysisk men framförallt psykiskt trött. Något som gör att jag lägger in pauser efter jag känner att det blir för mycket, då jag nu är själv och förväntas klara mig själv. När jag senaste slog i rumpan då bodde jag ändå hemma och då var det okej att jag inte orkade städa, laga mat, diska mm för då hjälptes vi åt. Jag vill inte hamnar där igen att jag knappt orkar med mig själv, när jag inte har samma typ av skyddsnät då jag bor själv. Så jag försöker nu bara göra en sak i taget, det finns alltid en morgondag då jag kan fortsätta. Men jag försöker göra egna flaskor som jag städar med, av det jag har hemma, som ättiksprit, citron, bikarmonat och såpa mm. Det kommer att lukta så gott när det är klart.
 
Annars har jag en plan på hur jag ska öka förvaringen här hemma, men jag måste mäta lite till men det får nog vänta tills jag städat klart. Förvaringsväggen måste mätas in, men även resten av rummet måste mätas så att jag vet vilka möbler som jag ska beställa snart och hur jag optimerar rummet på bästa sätt för nu har jag en massa dö utrymme som inte ger förvaring eller en känsla av harmoniskt rum. Vilket det nog gör när jag är klar med det fast det kommer ta lite tid. Men under tiden rensar jag också, så medan jag väntar på det ena så blir jag av med något annat. Det är ändå det lila som räknas ibland. Annars så tog jag  felänmälde grannars två portar som saknade belysning, fick reda på att ingen av dem blivit felanmälda så hyresvärden tackade för hjälpen. Men jag kände mig irreterad, 139 andra lägenheter och ingen hade kontaktat dem. Fasadbelysning är ändå till för allas trygghet. Sen upptäckte jag att min egen portdörr inte var låst och fick felanmälda den, som nu är fixad. Jag börjar känna mig som områdets egen En man vid namn Ove fast en kvinnligare variant. Men om det inte är någon som verkar bryr sig tillräckligt länge för att hjälpa varandra. vart är vi då påväg? Att bilar i trafiken kör runt dagligen men att det existerar fler än de borde som inte blinkar och visar vart dem ska, är ungefär lika dåligt som cyklister som kör på cykelbanorna men inte använder ringklockan. De är inte en dekoration utan ett verktyg. Sen exister ju även cyklister som cyklar mot rött, men om man cyklar i bilbanan då gäller samma regler för cyklisten, är det rött för bilfordonet så är det även rött för cykelfordonet.
 
Det känns skönt att fått in saker in i klädkammaren, jag använder den inte enbart för mina kläder och skor plus att mitt linneförråd är där inne, nej det är mitt miniförråd till saker jag inte orkar ha framme nu. Mitt vardagsrumsmatta ligger därinne, då det inte känns läge att packa upp den, jag har en av mina tvättkorgar därinne - två tvättar + torktumlare och torkskåp ingår i min hyra utöver det kostar. Jag har tavlor som inte sitter uppe än därinne, plus att en är även i behov av ram. Men är man i behov av förvaring så får det man ha jobba ännu mer, därför ska det bli skönt att få in en förvaringsvägg och att rensa bort det som inte behövs, kommer att ge ett större lugn. Och när var sak har sin plats så kommer det nog kanske inte vara lika mentalt utmattande att plocka undan och att städa, för då finns det färre saker som måste flyttas på. Det ska bli skönt när man inte känner sig totalt utmattad efter ha städat.