Allt verkar pika

Musten gick ur mig helt under tiden som gått och jag visste inte hur jag skulle kunna hämta mig och hitta tillbaka till mig själv, så det tog lite längre tid sedan sist. Det känns som att det både blev en rörig vecka och den är inte slut än - det kommer nog gunga ett tag till. En del har hänt, som Elizabeth II:s bortgång och kön som ringlas sig lång i London just nu. Trodde ändå att hon skulle bli lika gammal som sin mamma, men det var väl sorgen till hennes man som gick bort förra året som kanske spelade in? Annars kan man ju bli tokig på inflationen. När peakar den och börjar vända nedåt igen? Börjar känns lite oroväckande, att allt man har att röra sig med börjar ätas upp helt och jag som både försöker vara duktig med att spara en slant och leva med lite räkningar och sånt. Sen gillar jag att då och då unna mig något i form av saker till mig eller hemmet, men det börjar kännas tufft. Kanske att jag måste bli bättre på att göra storkok? Eller måste sänka mitt sparande men 10% är väl det som är normen? Det är mitt mål men jag är ett par procent i från det ännu, vet inte om det är möjligt mer inflationen som råder nu men jag gör så gott jag kan med det lilla jag har på sparkontot. Men jag har en ny regel och det är att minska matsvinnet, men om maten blivit dålig då har jag ingen val men annars så äter man upp det man köpt. Det gör en kreativ i köket och hittar på maträtter utanför både internet och kokböcker, "vad finns i min kyl" brukar jag nu göra storkok på. När jag sist var och storhandlade så köpte jag champinjoner och kycklingfärs som fanns med i förra veckans erbjudande hos Willys och det blev en mustig pastarätt med smak av höst. Den kommer jag att göra om flera gånger.
 
Jag har ett par saker som jag skulle vilja addera till mitt hem innan årets slut men även andra som jag realistisk får vänta lite med tills nästa år. Men det gör inköpen även mer betydelsefulla genom fler aktiva val.
 
Men kanske är inflationen en bra sak ändå, om man försöker vara lite realistisk - mindre matsvinn, färre spontanköp, börja bryr sig mer om det man redan har, flygskam och klädskam = lite bättre för klimatet, något jag inte har är elskam min totala elräkning är för liten men ibland kan jag få panik inför om de ändå stänger av min el, återbruk kan vara ett alternativ, gör en budget och hålla den, handla på kredit - gynnar banken men inte dig, är man intresserad av streamingtjänster - kolla upp om det finns familjeabonnemang och dela på kostnaden, genom att det kostar mer = funderar mer på om man verkligen måste eller villhöver - minskade antal returer eller ångest över saker man åndrar i efterhand.
 
Allt verkar bli dyrare runt omkring oss beroende på hur mycket av grejerna som skenar som vi äger eller måste ha, det kan kännas tungt och hopplöst att stångas med dem känslorna tills månadens slut när vi får en liten andningspaus med påfyllning i kassorna. Jag hoppas att vi nått toppen nu och att det slutar skena iväg ännu mer för snart finns det inget att ta av. Det är som om inflationen är vårt krig just nu, den kanske inte direkt så dödande som våld är men ack så jobbigt.