Mellan höga temperaturer, lite regn och några tankar

För någon vecka sedan så var jag på besök hos mina föräldrar och då nämde jag hur skönt det var att gå ut i solen när det var lite varmt ute. Det var väl runt 22 - 23 grader men det var tillräckligt för att jag skulle känna mig nöjd, för det kändes som att vara utomlands någonstans i Europa. Det senaste nästan två decenier så har jag hållt till på Kanarieöarna om jag mot förmodan har lämnat Sverige och då brukar det vara under 30 grader året om, eller mer normala temperaturer enligt mig. Det är tillräckligt varmt för att du ska känna att du är utomlands men inte för varmt så att du måste enbart bo på ett hotell med AC. Och sedan jag inte har lust att åka utomlands just nu av olika orsaker, så kändes det när jag var ute och promenerade att man var på väg till resturangen, så kände jag mig nöjd. Nu är tydligen en värmebölja på väg in med upp emot 5 grader varmare som det ser ut nu än när jag tyckte det var lagom. Visst kan de vara lite varmare så man får användning av sina sommarkläder, men jag vill ändå kunna sova i mer än 8 timmar, vilket jag har svårt för om det är för varmt att kunna sova särsillt länge. Det är förövrigt en av flera anledningar till att min nästa bredare säng kommer vara i naturmatrial som andas pga att jag inte gillar sånt som gör mig varm. Är mitt mål att vara varm, då klär man sig i lager men att bli varm pga av att martrialen som används i de olika lager
 
Det svåraste jag tycker när vi har dessa värmeböljor är när det inte fläktar så luften står helt still och/eller när luftfuktigheten är nära 100% annars tycker jag att jag vet hur jag ska undkomma det värsta. Men när jag inte kan korsvädra och det gör det mer svalare eller när det känns som man duschat inne på fjärilshuset, då börjar jag att muttra om vädret. Men i denna värmebölja som råder i visa delar av landet så tog jag och beställde en jeansjacka, en utan slitningar som min äldre version har. Den nya blir lite mer tidlös på det sättet medan min andra kanske mer räknas som trend?ig. Planen är att också beställa lite nya underkläder som jag väntat med i ett halvår, det kostar ju ändå en del och jag brukar köpa flera stycken samtidigt och passande så är det 40 % rea just nu och det tackar man inte nej till. Även golvlampan som jag funderat på i mer än ett halvår är på rea, så jag ska nog slå till på den, ett halvårs funderande till att jag gillar den lär nog inte få den att räknas som spontanköp.
 
 
 
Även om jag har varit försiktig att köpa saker de senaste månaderna, så försöker jag shoppa bättre och mer meningsfullare, så försöker jag också analysera vad jag velat haft och väntat på att handla och vad som faktiskt är viktigt. Bland det sista som jag funderar på att handla är några solhattar i olika utformanden till mitt huvud som tydligen är väldigt stort. När jag var yngre så gillade jag aldrig att gå runt i hattar eller keps för att jag såg ut som jag tryck in mitt huvud i dem och därför såg allt nedanför hatten inte proposionerlig ut eller jag tyckte inte att jag passade i det alls. Men nu är det viktigt att hålla sig i skuggan, och både håret och även knoppen gillar lite svalka och då borde man unna sig hattar i sin huvudstorlek. Jag minns än i dag när jag klev in i en hattbutik inne i Stockholm innan stundenten för att köpa mig min mössa hade svårt att bestämma mig om jag vill ha en eller inte och hon tittar på mig och talar om mitt huvudmått. Så alla hattar som har ONE SIZE fits all, nej alltså nej det brukar innebära ett innemått någonstans runt 55-56 cm men mitt huvud är på 58 cm eller L enligt Arket, äntligen finns det svenska sidor som har sommarhattar i olika storlekar. Har typ läst ut Jorden runt på 80 dagar och även om inte hade mycket gemensamt med serien som finns på svtplay till september 2023, så var bägge underhållande var och en på sitt sätt.